BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN

Nieuws

BEZOEK ONZE NIEUWE WEBSITE  http://www.ba-antwerpen.be

12/02/20: cursus Referee in 1 Day op zaterdag 16 mei 2020

Het BAA organiseert in samenwerking met Berchem Sport een cursus Referee in 1 Day op zaterdag 16 mei 2020.

Ben je minstens 15 jaar of word je 15 jaar voor 1 september 2020 en heb je reeds enige ervaring als clubscheidsrechter of gelegenheidsscheidsrechter, dan kan je gratis deelnemen aan deze 1-daagse opleiding tot scheidsrechter.

Je krijgt een vergoeding van EUR 22 per wedstrijd plus verplaatsingskosten en een persoonlijke scheidsrechterskaart die je gratis toegang geeft tot alle wedstrijden op Belgische bodem. En voor iemand die zelf voetbalt: als scheidsrechter mag je gewoon blijven voetballen!!

Inschrijven kan via psc.foot.antwerpen@voetbalvlaanderen.be met vermelding van “ref1day”

01/02/20: cursus scheidsrechter

Minder kandidaten dan in september maar toch nog een vrij degelijke opkomst voor de 2e cursus van het seizoen. 25 kandidaten hebben vandaag hun theoretisch examen met succes afgelegd. Binnen enkele weken starten zij met hun praktische opleiding op het terrein. Ze krijgen hierbij begeleiding van een opleider en daarna van een peter.  Veel succes gewenst aan de nieuwe scheidsrechters!!

05/10/19: cursus scheidsrechter

Vandaag hebben in Wommelgem 60 kandidaat-scheidsrechters hun theoretisch examen en praktische cursus met succes afgelegd. Veel succes gewenst aan onze nieuwe scheidsrechters. Dank aan de lesgevers Dhr Nuyens en Dhr Verbeek, scheidsrechters Ruben Wuyts en Michiel Allaerts voor het verzorgen van de praktische cursus op het terrein en Steven Bologne voor de knappe presentatie omtrent E-Kickoff.

03/09/19: Clubbezoek Oosthoven: opleiding clubscheidsrechters

Op 3 september had er een opleiding clubscheidsrechters plaats bij Oosthoven. Het waren allemaal jonge spelertjes van 13-14 jaar die nog niet in aanmerking komen om zich nu reeds in te schrijven voor de cursus maar een aantal waren toch zeer geïnteresseerd om in de toekomst de opleiding te volgen.
De cursus werd verzorgd door de verantwoordelijk opleider van NKSV Turnhout, Dhr Guido Nuyens, bijgestaan door de heren Verbeek, Maes en scheidsrechter Van Zele Koen.

31/08/19: Referee Day

Vandaag hebben scheidsrechters en assistent scheidsrechters hun jaarlijkse theoretische en praktische proeven afgelegd in het Bloso-centrum in Herentals.

Meer foto’s staan op https://www.facebook.com/Bureau-Arbitrage-Antwerpen-149353672144122

23/08/19: Clubbezoek KVC Westerlo: opleiding clubscheidsrechters

Op 23 augustus was de vriendenkring van KKSVWO uitgenodigd om een opleiding clubscheidsrechters te organiseren bij KVC Westerlo.
Verantwoordelijk opleider Joseph Stuyts, geflankeerd door opleiders Jan Weckhuysen en Roger Vandeweyer en scheidsrechters Guillaume Bastiaens, Guy Naulaerts, Robin Versweyveld en Willy Verluyten, gaven een boeiende uiteenzetting omtrent de organisatie van clubscheidsrechter en referree ambassador.
Gestoffeerd door enkele mooie wedstrijdbeelden werden de reglementen 5 vs 5 en 8 vs 8 toegelicht. Na deze toelichting van een uurtje kon de vriendenkring van Westerlo KKSVWO haar werking wat toelichten. De vele vragen die tijdens dit theoretisch gedeelte werden gesteld, getuigen zeker van interesse.
Nadien werd de theorie nog even in de praktijk getoetst door een wedstrijdje van een 30 tal minuutjes, waar enkele spontaan aangeboden Westerlo spelers om beurten deze wedstrijd leiden, met als onderrichter Robin Versweyveld op het wedstrijdveld.

01/08/19: Gewestelijke cursus

Er worden per seizoen  gewestelijke cursussen georganiseerd volgens het algemeen werkplan Voetbal Vlaanderen. Deze cursussen dienen verplicht te worden bijgewoond door alle SR’s die behoren tot het voormiddagkader (incl. de Ar’s die ook voormiddagwedstrijden leiden).

Indien een SR/AR de 1e gewestelijke cursus niet heeft bijgewoond, zal deze – tot het volgen van de eerstvolgende 1e gewestelijke cursus – niet voor promotie in aanmerking komen en voor het verdere verloop van het seizoen uit de doorstroomcategorie worden gehaald.

Bij het niet voldoen aan de andere cursusverplichtingen (2e en 3e gewestelijke cursus), zal hiermee rekening worden gehouden bij het klassement, promotiekansen en/of aanduidingen (bv. geen nationale wedstrijden).

Alle scheidsrechters die de cursus niet kunnen bijwonen in hun eigen vriendenkring, kunnen zich steeds aanmelden voor de cursus in één van de andere vriendenkringen.

01/07/19: Reglementswijzigingen seizoen 2019-2020

In bijlage kan u de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2019-2020 terugvinden.

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Reglementswijzigingen-2019-2020.pdf

Cursus scheidsrechter vrijdag 20 september 2019

De data waarop de 3 opleidingsdagen in Wommelgem zullen plaatsvinden zijn vrijdagavond 20/09, vrijdagavond 27/09 en zaterdagvoormiddag 05/10.

15/06/19: Algemene vergadering 

Bijgevoegd de toespraak van Dhr Jan Govaerts, voorzitter van het Bureau Arbitrage van Antwerpen, tijdens de algemene vergadering van 15/06 in het Aldhem Hotel te Grobbendonk.

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/BAA-AV-dd-15062019.pptx

Na de vergadering werden de Heren Frans Nieuwejaers en Guido Van Overvelt gehuldigd. Zij stoppen als opleider wegens het bereiken van de leeftijdsgrens van 75 jaar.

WORD SCHEIDSRECHTER

04/05/19: Referee in 1 Day

Vandaag hebben 29 kandidaat-scheidsrechters, waarvan 22 uit de provincie Antwerpen, deelgenomen aan de cursus “Referee in 1 Day” te Wommelgem. Allen hadden reeds ervaring opgedaan als clubscheidsrechter tijdens de wedstrijdjes 5v5 en 8v8. Niet alleen de 17 spelregels werden hen vakkundig uitgelegd ook een praktische opleiding op het terrein met Frank De Bleeckere stond op het programma. Succes aan onze nieuwe scheidsrechters.!!

10/04/19: Clubbezoek City Pirates: opleiding clubscheidsrechters

Op woensdag 10 april werd een cursus voor clubscheidsrechters georganiseerd op City Pirates . Ongeveer een 25-tal jeugdspelers kregen na de theoretische uitleg van Dhr Nuyens alle belangrijke aandachtspunten inzake plaatsing, verplaatsing en signalisatie verduidelijkt door Alexander Van Herck en Joshua Blommaert tijdens de praktische cursus op het terrein. Na de opleiding hebben 10 kandidaten zich ingeschreven voor de cursus “Referee in 1 Day” van zaterdag 04 mei in Wommelgem. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven voor deze cursus door een mailtje te sturen naar psc.foot.antwerpen@voetbalvlaanderen.be

REFEREE IN 1 DAY

Op zaterdag 04 mei 2019 zal in het Provinciaal Opleidingscentrum van de K.B.V.B./Voetbal Vlaanderen te Wommelgem, de organisatie “Referee in 1 Day” doorgaan.
Deze zal aanvangen rond 09.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Op het programma zal een cursus, een examen en een lichte praktische training staan.
De kandidaten dienen 15 jaar oud te zijn of nog te worden voor 1 september, en al enige ervaring te hebben als clubscheidsrechter.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven met vermelding van naam,geboortedatum en GSM-nr, via psc.foot.antwerpen@voetbalvlaanderen.be.

02/02/19: 31 NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

Op zaterdag 02 februari hebben in Wommelgem 31 kandidaat-scheidsrechters hun theoretisch examen en praktische cursus met succes afgelegd. Veel succes gewenst aan onze nieuwe scheidsrechters. Dank aan de lesgevers Dhr Nuyens en Dhr Van Overvelt, scheidsrechters Matthias De Prins en Arne De Beuckelaer voor het verzorgen van de praktische cursus op het terrein en Steven Bologne voor de knappe presentatie omtrent E-Kickoff.

REKRUTERING DAMES SCHEIDSRECHTERS

De cel Damesarbitrage VV tracht a.h.v. bijgevoegde fimpje extra dames te rekruteren op de eerstvolgende beginnelingencursus van 19/01/2019 te Wommelgem. Hiermee hopen we het aantal vrouwelijke scheidsrechters in Vlaanderen en nog méér bepaald in onze provincie, op te trekken.
Voetbal Vlaanderen wil meegaan in het positieve verhaal van onze Red Flames en wil de dames welke de spelleiding op zich willen nemen, alle kansen geven om een mooie carrière uit te bouwen.

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/2018-12-08-REKRUTERING-dames-SR-beginnelingen-1.mp4

Inschrijven kan via http://www.belgianfootball.be/nl/inschrijven-voor-een-opleiding-tot-scheidsrechter

CURSUS SCHEIDSRECHTER ZATERDAG 19 JANUARI

Een 20-tal kandidaten hebben zich reeds ingeschreven voor de cursus scheidsrechter die start op zaterdag 19 januari in Wommelgem. De beloftevolle Proximus League-ref Wesli De Cremer zal eveneens aanwezig zijn om een woordje te richten tot onze nieuwe scheidsrechters.

Inschrijven kan nog steeds Via http://www.belgianfootball.be/nl/inschrijven-voor-een-opleiding-tot-scheidsrechter

Praktische informatie bij de opleiding tot scheidsrechter.

Misschien heb je de beslissing nog niet helemaal genomen, maar je denkt er ernstig over na om toe te treden tot het scheidsrechterskorps van Voetbal Vlaanderen (VV). Heb je ambitie om de volgende Frank De Bleeckere te worden of wil je jongeren plezier doen beleven aan hun voetbalhobby? Beide kunnen! Ben je bovendien minstens 15 jaar en ben je aangesloten bij een club van de KBVB? Dan kan je zo deelnemen aan de cursus. De cursus vindt plaats in Wommelgem op zaterdag 19/01, 26/01 en 02/02 telkens van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Inschrijven kan via http://www.belgianfootball.be/nl/inschrijven-voor-een-opleiding-tot-scheidsrechter

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters is het “Bureau Arbitrage Antwerpen” vorig seizoen van gestart gegaan met het project “Referee Ambassador”.

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als “ambassadeurs” binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun clubscheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com.

14/09/18: Clubbezoek Oosthoven: opleiding clubscheidsrechters

Een verslag van het clubbezoek bij Oosthoven:

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Oosthoven.pdf

12/09/18: Clubbezoek SK Donk: opleiding clubscheidsrechters

Een verslag van het clubbezoek bij SK Donk:

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/skdonk.pdf

25/08/18: Fysieke testen Tongerlo

Vandaag hebben scheidsrechters en assistent scheidsrechters hun jaarlijkse theoretische en praktische proeven afgelegd in het Sporta-centrum te Tongerlo.

Meer foto’s op https://www.facebook.com/Bureau-Arbitrage-Antwerpen-149353672144122

16/08/18: Clubbezoek OG Vorselaar: opleiding clubscheidsrechters

Een verslag van het clubbezoek bij OG Vorselaar:

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Vorselaar.pdf

07/07/18: Trainingskamp scheidsrechters Herentals

Tijdens het trainingskamp in Herentals kregen de scheidsrechters deze ochtend enkele interessante tips over bodylanguage van dhr. Kasprzak. Nadien werd een pittige training afgewerkt.

(groepsfoto vlnr Yoran Van Opstal, Lawrence Visser, Tom Glazemakers, Dieter Van Den Hoeck, Arne De Beuckelaer, Michiel Allaerts, Marijn Van Gastel, Gilles De Beuckelaer, zittend: Jarne Vervoort, Robin Van Loon, Dries Rombouts. Niet op de foto: Nemo Van Hoof)

01/07/18: Coaching groep 2018-2019

Voor het seizoen 2018-2019 werden 12 jonge scheidsrechters opgenomen in de begeleidingsgroep. Zij kregen een coach toegewezen die hen gedurende het seizoen meermaals zal begeleiden.

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Coaching-groep-2018-2019.pdf

13/06/2018: Benoeming opleiders seizoen 2018-2019

De Raad van Bestuur Voetbal Vlaanderen besliste in zitting van 13 juni 2018 volgende hoofdopleiders en opleiders voetbal en futsal te benoemen voor het seizoen 2018-2019:

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/opleiders.pdf

 

02/06/18: Verslag Provinciale Algemene Vergadering

http://www.voetbalexpress.be/seizoen2017-2018/juni2018.html#aldhem2018

14/04/18: Clubbezoek Wijnegem: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Wijnegem.pdf

11/04/18: Clubbezoek KFC Nijlen: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Nijlen.pdf

14/03/18: Clubbezoek KVK Hooikt: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Hooikt.pdf

10/03/18: Clubbezoek Horendonk: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Horendonk.pdf

23/02/18: Clubbezoek Wechelderzande: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Wechelderzande.pdf

01/02/18: Clubbezoek K. Racing Emblem: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Emblem.pdf

24/01/18: Clubbezoek RVC Hoboken: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/RVC-Hoboken.pdf

20/01/18: Start beginnelingencursus scheidsrechter

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Start-cursus.pdf

04/01/18: Clubbezoek ‘S Gravenwezel-Schilde: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/S-Gravenwezel-Schilde.pdf

03/01/18: Clubbezoek Berchem: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Berchem-1.pdf

26/12/17: Beginnelingencursus zaterdag 20/01

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Promo-cursus.pdf

29/11/17: Clubbezoek Hombeek en Vlimmeren: Opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/vlimmeren.pdf

04/11/17: Clubbezoek Oostmalle: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/oostmalle.pdf

09/10/17: Clubbezoek Achterbroek: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/achterbroek.pdf

09/10/17: Clubbezoek Merksplas: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Merksplas.pdf

30/09/17: Examen en praktische cursus beginnelingen

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2016/12/cursusdag-3.pdf

26/09/17: Clubbezoek VV Laakdal: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/VV-Laakdal.pdf

16/09/17: 1e opleidingsdag cursus scheidsrechter

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/cursusdag-1.pdf

13/09/17: Clubbezoek Turnhout: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Turnhout.pdf

06/09/17: Clubbezoek Wavria: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/clubbezoek-Wavria.pdf

30/08/17: Clubbezoek Berchem: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/Berchem.pdf

26/08/17: Fysieke en theoretische testen in Tongerlo

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/FT-Tongerlo.pdf

23/08/17: Clubbezoek Rauw Sport: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/clubbezoek-Rauw-Sport-1.pdf

11/06/17: Geen AR in 4e Provinciale vanaf volgend seizoen

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/AR-in-4P.pdf

29/04/17: Clubbezoek KFC De Kempen: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/De-Kempen.pdf

13/03/17: Kickoff opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/kickoff-13-maart.pdf

15/02/17: Opleiding clubscheidsrechters 13 maart

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/13maart.pdf

28/01/17: Clubbezoek Zwarte Leeuw: opleiding clubscheidsrechters

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/clubbezoek-zwarte-leeuw.pdf

21/01/17: Clubbezoek Youth Referee Academy Berchem Sport

https://www.vvantwerpen.be/wp-content/uploads/2015/08/clubbezoek-Berchem.pdf

01/08/16: Bureau Arbitrage Antwerpen via Facebook

https://www.facebook.com/Bureau-Arbitrage-Antwerpen-149353672144122/

Contact Bureau Arbitrage

E-mail: BA.antwerpen@voetbalvlaanderen.be

Tel: 03 355 27 30

Contact Het Brieleke

Brieleke 18

2160 Wommelgem

Wil jij scheidsrechter worden?